15. мај – Међународни дан породице

Породица има најважнији утицај у животу дјетета, јер дјеца од својих првих тренутака зависе од родитеља и њених других чланова, они их штите и одговарају на њихове потребе. Иако живимо у времену када због многих обавеза нисмо у прилици да проводимо довољно времена са свим члановима наше породице, важно је да не заборавимо да су за јаку и стабилну породицу неопходни љубав, сигурност и искрена комуникација. Зато је веома важно да са члановима своје породице градимо блиске односе испуњене разумијевањем и топлином.

Настојте да, кад год сте у прилици, једете заједно, забављате и смијете се, налазите начине да изненадите једни друге, похваљујте и бодрите се, нађете активности у којима можете заједнички да уживате. 

Јаке и стабилне породице су неопходне за развој физичког, менталног, емоционалног и социјалног здравља како дјеце тако и одраслих чланова.

Ове године смо одлучили да кроз конкурс ликовних и литерарних радова подстакнемо наше ученике да на креативан начин прикажу шта за њих значи породица. Најбољи радови биће награђени и објављени на нашем школском сајту.

Постави коментар