Дан ученичке самоуправе

У петак, 29.11.2019. године запослени и ученици у нашој школи замијенили су своје улоге један школски час. Дан ученичке самоуправе омогућио је ученицима да пробају улогу директора, наставника, библиотекара, педагога, психолога…

Поред васпитно-образовног рада неопходног за даље школовање и живот, ученицима треба пружити шансу да у школи покажу и неке своје друге способности, да се у учионици осјећају лијепо, да им  боравак у школи буде пријатан и занимљив и другачији сваког дана. Овакав начин рада, гдје ученици преузимају улогу наставника или неког другог запосленог у школи, мотивише ученике за рад, јер је то и један од највећих проблема школовања данас, а са друге стране овакве активности код њих јачају самосталност, одговорност, формирање позитивних особина личности као што су свјесна дисциплина, критичност и самокритичност.

У замјени улога сви су подједнако уживали па проблема у настави није било. Ђаци, који су били задужени за организацију образовног процеса, вриједно су и савјесно обављали тај посао сагледавајући га из новог угла. Током овог дана ученици су могли да покажу свој креативни потенцијал и своје таленте, али и да осјете озбиљност професије просвјетног радника.

Постави коментар