Посјета манифестацији „Европска ноћ истраживача“

Дана 27.9.2019. године група ученика наше школе, заједно са Мирославом Јањићем, наставником физике,  посјетила је манифестацију ,,Европска ноћ истраживача“. Централна манифестација, под слоганом ,,Стварајмо нове прилике“,   одржана је у Дому омладине у Бањој Луци, гдје се окупио велики број ученика и наставника жељних нових знања.

Своје експерименте  презентовали су  истраживачи из Републике Српске и иностранства. На специјално направљеном ,,небу“ разгледали смо планете сунчевог система, нашу пажњу привукла је, такође, машина за вакумирање дрвета,  уживали смо гледајући  и програмираног робота који је играо игрицу са нама, дјецом. Коло среће нам је, након тачног одговора из биологије, даровало слушалице. Ово је само дио онога што су посјетиоци имали прилику да виде у оквиру најзабавније ноћи науке и истраживачког рада у Бањој Луци.

Било нам је забавно и узбудљиво. Одушевљени због свега виђеног вратили смо се  у Прњавор. Научили смо нешто ново и видјели како наука може бити креативна и забавна.

Текст припремила: Сретенка Малетић, уч.VIII3

Постави коментар