Свјетски дан књиге

Читалићи наше школе Свјетски дан књиге, 23. април, су обиљежили кроз низ пригодних манифестација. Једна од њих је била одлазак новинарске секције нижих разреда у ЈУ Народну библиотеку Прњавор – мјесто гдје станују књиге! Пријатно узбуђење наших ученика се видјело на њиховим лицима, упознали су се са руководством и књижевним фондом библиотеке, добили су бесплатно учлањење и одмах су изабрали књигу за читање. Задовољство се видјело и код ученика и запослених у библиотеци.

Друга активност у току ове манифестације била је „Тишина, читамо!“ Овом активношћу обухваћени су сви радници и ученици наше школе који су на 15 минута прекинули све своје радне и школске обавезе и посветили се читању омиљене књиге. Одушевљење овом акцијом подијелили су и радници и ученици и предложили да се овакве активности наставе и убудуће. Читање је здраво за наш мозак и зато оно заслужује да му се посвети довољно времена.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Трећа активност била је у библиотеци школе, гдје је одржана радионица пирографије. Књижничар Дарио Шарчевић упознао је ученике еколошке секције са техником пирографије, обрадом дрвета и заједно с њима исписивао поруке из романа „Орлови рано лете“. Као резултат ове радионице настала је једна воденица окићена Ћопићевим познатим реченицама.

Постави коментар